Orta Kulak İltihabının Nedenleri

İşitme organının kulak zarı ile iç kulak arasında kalan kısımda oluşacak olan enfeksiyonlara orta kulak iltihabı denir. Bu hastalıkta da akut ve kronik çeşitler mevcuttur. Akut orta kulak iltihabı daha çok gençlerde görülür. Bu iltihap östaki borusu yoluyla gelişim sağlar. Belirtileri başlangıçta kulak ağrısı ve işitme azalmasıdır. Daha sonra ateş, baş ağrısı, baş dönmesi, kulakta uğultu gibi belirtilerde ortaya çıkar. Bu hastalıkta kulağa uygulanan bazı maddeler sayesinde kulakta biriken sıvıya bağlı tıkanıklık açılır ve ağrı kesilmiş olunur. İlaç kullanımı ile tedavi edilebilir.

Orta Kulak iltihabı

Kronik orta kulak iltihabı hastanın iyileşmesi geciktiğinde veya iyileşme döneminden sonra yeniden alevlenmesi durumunda söz konusu olmaktadır. Bu hastalık gerilese bile hiçbir zaman tam anlamı ile iyileşme sağlanamaz. Aksine daha da kötüleşir. İltihap tüm orta kulağa yayılarak kemik iltihabına yol açabilir. Bu hastalığa akut orta kulak iltihabının tam olarak iyileştirilmemesi ya da tedavinin yarı da kesilmesi gibi durumlar neden olmaktadır. Düşük miktarda uygulanan antibiyotiklerde bu hastalığa neden olabilmektedir.


İç Giyim

Çocuklarda Orta Kulak iltihabı

Orta kulak iltihabı hastalığında bitkisel çözümlerde kullanılabilir. Sarımsak, fesleğen, zeytinyağı, soğan, çay ağacı yağı, elma sirkesi ve tuz bu hastalığa iyi gelen bitkisel besinlerdir. 2 çay kaşığı hardal yağına 2 diş sarımsak eklenerek ısıtılır ve sarımsağın yağa karışması sağlanır. Yağı soğutup bir diş sarımsak içinden alınarak kulağa damlatılır.

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın